"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

PEOPLEnet пропонує НКРЗ помиритися без суду

Четвер, 28 липня 2011, 15:00

Оператор послуг мобільного зв'язку стандарту CDMA ПАТ "Телесистеми України" (бренд PEOPLEnet) пропонує Нацкомісії з питань регулювання зв'язку вирішити суперечку про видачу компанії ліцензій на користування частотами 1900-2000 МГц у позасудовому порядку.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на лист голови наглядової ради "Телесистем України" Вадима Шульмана до голови НКРЗ Петра Яцука.

Компанія наголошує, що потребує використання цих радіочастот для розвитку мобільного зв'язку в стандарті CDMA-2000, який передбачає стратегія діяльності оператора.

"Телесистеми України" ще 2009 року звернулися до НКРЗ із заявою на отримання ліцензії, але комісія немотивовано, на думку компанії, відмовила їй у цьому.

Реклама:

Потім оператор оскаржив рішення НКРЗ у суді, і справа перебуває зараз на розгляді Окружного адміністративного суду Києва.

"Ми пропонуємо вирішити проблему в позасудовому порядку і зробити це таким чином, щоб одержали вигоду і державний бюджет, і потенційні споживачі послуг зв'язку в стандарті CDMA-2000", - сказано в листі.

Оператор наголошує, що компанія "Перший інвестиційний союз", яка отримала 2006 року ліцензію на частоти 1900-1920 МГц, так і не розпочала їх використання і не зможе цього зробити найближчим часом через відсутність необхідного обладнання і персоналу.

"Телесистеми України" підкреслюють, що у разі видачі ліцензії оператор перерахує у держбюджет 182,8 млн. гривень, крім того, після початку його роботи на цих частотах держава одержуватиме ПДВ із суми наданих послуг, а також відрахування в Пенсійний фонд.

"Таким чином, сприяння можливості надання ПрАТ "Телесистеми України" послуг цифрового стільникового радіозв'язку CDMA-2000 забезпечить регулярні надходження в державний бюджет і Пенсійний фонд, що сприятиме подальшій стабілізації соціальної ситуації в країні", - сказано в документі.

Копія цього листа направлена також прем'єр-міністрові Миколі Азарову.

По 24,99% акцій ПАТ "Телесистеми України" володіють дніпропетровські компанії "Фортон лтд." і ТОВ "Елідор", по 18,09% - зареєстровані у Панамі Epilmor Business Corp. і Bracelos Properties Corp., 13,8% - панамська Grosulo Investment S.A.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: