Аграрне міністерство прогнозує рекордний урожай

Четвер, 28 липня 2011, 14:07

Міністерство аграрної політики і продовольства підвищило прогноз урожаю зерна на 8,5%, або 4 мільйони тонн до 51 мільйона тонн.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики Микола Безуглий, передають "Українські новини".

Зокрема, за прогнозами міністерства, урожай ранніх зернових становитиме близько 33 мільйони тонн, пізніх і круп'яних культур - 18 мільйонів тонн.

При цьому Безуглий зазначив, що в Україні відсутній реальний механізм і засоби для прогнозування валового виробництва зерна, як в інших країнах.

Реклама:

За його словами, міністерство завжди в своїх прогнозах спирається на прогностичні оцінки головних обласних управлінь агропромислового розвитку, остання з яких становить 46,1 мільйона тонн.

На думку Безуглого, ця оцінка вимагає корекції.

Так, він навів дані, згідно яким, Україна обмолотила близько 80% площ ранніх зернових, при середній врожайності 29,5 ц / га.

У цілому ж площа під ранніми зерновими становить 11,389 мільйона га, таким чином, валовий збір може скласти 33,6 мільйона тонн у бункерній вазі та 32,5 мільйона тонн в обліковій вазі.

Крім того, за його прогнозом, очікується урожай 18,080 мільйна тонн кукурудзи, а також близько 1 мільйона тонн пізніх круп'яних культур - рис, просо, гречка, нут.

Як повідомлялося раніше, 20 липня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що міністерство підвищило прогноз урожаю зерна на 4,4%, або 2 мільйони тонн до 47 мільйонів ​​тонн в 2011 році.

Кореспондент

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!