Moody's знизило рейтинги найбільших банків Кіпру

Четвер, 28 липня 2011, 12:08

Рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги провідних банків Кіпру слідом за зниженням суверенного рейтингу країни.

Зокрема, рейтинг Bank of Cyprus знижений на два ступені до Ba1/Not Prime з Baa2/Prime-2, у той час як рейтинг Marfin Laiki знижений також на два ступені до Ba2/Not Prime з Baa3/Prime-3, повідомляють "РИА Новости".

При цьому рейтинг кіпрського Hellenic Bank підтверджений на рівні Ва1. За всіма трьома рейтингами прогноз - "негативний".

Кіпрські банки перебувають у числі найбільших власників грецького боргу.

Реклама:

Так, у холдингу Marfin Popular Bank грецьких облігацій, відповідно до європейських стрес-тестів, на 3,4 мільярда євро, тоді як Bank of Cyprus тримає грецьких бондів на 2,5 мільярда євро.

Як повідомлялося, Усі міністри 11-місцевого уряду Республіки Кіпр подали президенту Дімітрісу Хрістофіасу у четвер прохання про відставку на тлі розвалу урядової коаліції.

Урядова криза в Кіпрі почалася після 11 липня, коли потужний вибух боєприпасів на військово-морській базі забрав життя 13 людей і серйозно пошкодив найбільшу електростанцію острова.

Економічний збиток від вибуху був настільки великий, що управляючий ЦБ Кіпру Атанасіос Орфанідіс попередив, що Кіпр може стати четвертою країною єврозони, якій потрібні стабілізаційні кредити ЄС і МВФ.

Протягом багатьох днів у Нікосії тривали акції протесту з вимогою відставки президента Хрістофіаса і його уряду.

Раніше у зв'язку з вибухом подали у відставку голови Міноборони і МЗС. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: