"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справу Аделаджі направили в суд

Четвер, 28 липня 2011, 10:11

У середу Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок щодо посадових осіб групи компаній Кіng's Capital.

Як повыдомили "Комерсант-Україна" у ГПУ,  серед фігурантів справи - один з пасторів церкви "Посольство боже", громадянин Нігерії Сандей Аделаджа, а також п'ятеро "посадових осіб".

"Зараз справа спрямована в Київський апеляційний суд, що протягом декількох днів має визначити, який суд буде вести це провадження, після чого почнеться звичайний судовий розгляд",- додало джерело в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, у 2006-2008 роках група компаній Кіng's Capital приймала в парафіян "Посольства божого" внески під високі відсотки, але в 2007 році перестала виконувати свої боргові зобов'язання.

У ГПУ уточнили, що обвинувачуваним інкримінується здійснення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 КК ("створення, керівництво й участь у злочинній організації"), ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство"), а також ч. 2 і ч. 3 ст. 358 КК ("підробка і використання свідомо підробленого документа").

Усього в справі потерпілими визнані 618 осіб, завданий їм матеріальний збиток оцінюється в більш ніж 52 млн грн. На майно обвинувачуваних накладено арешт на загальну суму близько 108 мільйонів гривень. Двом з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник заявив в інтерв'ю, що "Аделаджа з жовтня 2010 року разом з іншими шістьма обвинувачуваними, двоє з яких під вартою, знайомиться з матеріалами кримінальної справи. Він усіма силами затягує процес".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: