"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єна дорожчає на тлі ослаблення апетиту до ризику

Четвер, 28 липня 2011, 09:49

Єна дорожчає в парі з усіма 16 активними валютами світу в четвер, тому що відсутність рішення по ліміту держборгу в США і слабка макроекономічна статистика не дозволяють інвесторам ризикувати.

Зниженню вартості євро також сприяє погіршення кредитного рейтингу Греції черговим рейтинговим агентством, передає Bloomberg.

Курс євро до 8:25 у четвер упав до 1,4349 долара з 1,4369 на закриття торгів у Нью-Йорку днем ​​раніше, передає "Інтерфакс".

Долар коштував 77,84 єни проти 77,97 єни за підсумками середи, євро в парі з японською нацвалютою торгувався на рівні 111,71 єни в порівнянні з 112,04 єни 27 липня.

Реклама:

Негативні тренди спостерігаються на тлі тривалих розбіжностей в Конгресі з питання підвищення стелі держборгу США.

Деякі інвесткомпанії прогнозують, що рейтингові агентства можуть знизити суверенні рейтинги США з нинішнього максимального рівня, навіть якщо дефолту вдасться уникнути.

Крім того, обсяг замовлень на товари тривалого користування в США в червні зненацька впав на 2,1% при очікувався підйому на 0,3%.

Передбачається, що обсяг незавершених угод із продажу житла в США впав у червні на 2% після підвищення на 8,2% в травні. Дані будуть опубліковані в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: