S&P скоротило рейтинг Греції

Четвер, 28 липня 2011, 09:25

Агентство Standard & Poor's у середу скоротило суверенний кредитний рейтинг Греції до СС з ССС, заявивши, що боргова реструктуризація, запропонована Євросоюзом, приведе країну до "вибіркового дефолту".

S&P стало останнім з трьох найбільших рейтингових агентств, яке попередило про дефолт після того, як лідери єврозони і банки минулого тижня домовилися про долю приватного сектора в допомозі Греції, що забезпечить країні більше грошей і більш легкі умови кредитування.

Агентство повідомило, що прогноз у нового рейтингу негативний, повідомляє Reuters.

Минулого четверга лідери єврозони погодили другу програму допомоги Греції загальною вартістю 109 мільярдів євро.

Реклама:

Відповідно до запропонованої реструктуризації, банки і страховики добровільно обміняють свої грецькі облігації на папери з більш довгим строком погашення та більш низькими ставками.

S&P назвало цю реструктуризацію "стресовим обміном"

"На нашу думку, умови обміну і рефінансування здаються несприятливими для інвесторів, - відзначило агентство. - Згідно з нашими критеріями, ми називаємо стресовим позичальником того, хто за відсутності полегшення боргового тягаря не зможе повернути борг вчасно і повністю".

Покупка суверенних грецьких облігацій на вторинному ринку не буде розглядатися як вибірковий дефолт, тому що такі трансакції будуть проводитися добровільно, повідомило агентство.

Однак воно додало: "Ми вважаємо, що ймовірність дефолту в майбутньому за новими паперами, ймовірно, залишиться високою".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!