МВФ не задоволений останніми діями української влади

Середа, 27 липня 2011, 19:10

У Міжнародному валютному фонді незадоволені змінами в бюджеті України і чиними тарифами на газ і тепло для населення.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на звіт за підсумками переговорів української урядової делегації з керівництвом МВФ у середині червня.

Як відомо, відповідно до змін від 14 червня, прибуткова частина держбюджету була збільшена на 14,47 мільярда гривень, а витратна - на 11 мільярдів гривень.

Зокрема, згідно з документом, у ході переговорів в.о. директора-розпорядника МВФ Джон Ліпські зазначив, що прибуткову частину бюджету було збільшено "незважаючи на пораду МВФ про невчасність таких дій, оскільки всім країнам варто зберігати будь-яке перевиконання доходів для створення буферів безпеки".

Реклама:

У свою чергу, представники української делегації у відповідь на таку заяву зазначили, що збільшення прибуткової частини держбюджету "дозволило вирішити низку питань контролю над витратами, зокрема, істотно покращити баланс Пенсійного фонду, зупинивши списання мільярдних сум за судовими рішеннями".

Також у ході переговорів українська делегація заявила, що повернутися до питання про необхідність підвищення тарифів на газ і тепло для населення доцільно після встановлення в Україні жорсткішого контролю над інфляцією.

Проте керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс, йдеться в копії звіту, "висловив думку, що якщо з липня поточного року не почнеться щомісячне збільшення тарифів хоч би на 10% на місяць, то досягти угоди про просування програми у вересні буде надзвичайно складно".

Також у ході переговорів керівництво МВФ погодилося з пропозицією української сторони перенести обговорення щорічних консультацій між Україною і МВФ із 6 липня на пізніший термін.

Українська сторона вважає, що обговорення цього питання можна проводити після перегляду програми співпраці.

Також у звіті йдеться про те, що в результаті переговорів сторони домовилися продовжити співпрацю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!