"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українець хоче відсудити півмільйона у депутатів-"кнопкодавів"

Середа, 27 липня 2011, 17:33

Усталена серед депутатів парламенту протизаконна практика голосувати картками своїх колег, які в цей момент відсутні в залі засідань Верховної ради, може вдарити по кишені парламентарів.

Крім того, під загрозою опинилися результати голосувань в парламенті, під час яких депутати робили вибір за відсутніх нардепів, пише газета "Дело".

За інформацією видання, у червні 2011 року до Вищого адміністративного суду надійшов позов, який оскаржує результати голосування депутатів за проведення наступних парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Як відомо, це рішення було прийнято Верховною радою 1 лютого 2011 року, коли депутати схвалили зміни до Конституції, відповідно до яких найближчі вибори до парламенту пройдуть у жовтні 2012 року, а вибори президента - в березні 2015 року.

Реклама:

На думку позивача, який намагається оскаржити результати цього голосування, прийняття Верховною радою змін до Конституції є протиправним, оскільки від себе особисто голосувало менше 300 депутатів.

Крім того, він просив суд визнати протиправним голосування присутніх депутатів за відсутніх на пленарних засіданнях Верховної ради депутатів.

Також суд повинен розглянути прохання зобов'язати главу держави призначити чергові вибори народних депутатів України в 2011 році, а Верховну раду - провести розслідування виплати заробітної плати депутатам, які не були присутні особисто на засіданнях Верховної ради.

Подавач позову на цьому не зупинився, вимагаючи повернути кошти і покарати винних; стягнути з відповідачів на його користь відшкодування моральної шкоди у розмірі 460 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!