У Пшонки нагадали Тимошенко про її стосунки з "підставною" компанією

Середа, 27 липня 2011, 15:10

Генпрокуратура звинувачує екс-прем'єра Юлію Тимошенко у поширенні неправдивої інформації і заявляє, вона має знати компанію UTІCo, яку назвала "підставною".

Про це йдеться у коментарі прес-служби Генпрокуратури.

"Через засоби масової інформації Юлією Тимошенко розповсюджена чергова неправдива інформація про те, що американська компанія Universal Trading & Investment Co, Іnc (UTІCo) є підставною", - зазначається в повідомленні.

"Насправді, Тимошенко добре обізнана про діяльність вказаної компанії, оскільки у 1993 році TOB "КУБ ЛТД", генеральним директором якого була Тимошенко, уклала договір з UTICo щодо розшуку та повернення грошових коштів українському державному концерну "Arpотexcepвіc" за його угодами з КНР", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Генпрокуратура наголошує, що за виконану роботу ТОВ "КУБ ЛТД" мало сплатити компанії обумовлені комісійні.

"У 1995-1996 роках за сприяння UTICo грошові кошти були перераховані на рахунок, вказаний товариством "КУБ ЛТД", що належав фірмі Somollі Enterprises, Ltd (Кіпр), яка контролювалась Тимошенко", - сказано в повідомленні.

"Незважаючи на виконання UTICo умов договору, ТОВ "КУБ ЛТД" обумовлених комісійних компанії не сплатила. У жовтні 1995 року "КУБ ЛТД" перетворене в ЗАТ ЄЕСУ.

"Саме у зв'язку з цим компанія Universal Trading & Investment Co, Inc подала позов до Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії "ЄЕСУ", - додає прокуратура.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: