Болгарія заборонила торгувати "Лукойлу"

Середа, 27 липня 2011, 12:18

Болгарська митниця відкликала ліцензії на роботу в режимі податкового складу у резервуарного парку НПЗ Neftochim, підконтрольного Лукойлу, фактично заборонивши продажу палива.

Про це повідомила митниця країни в середу, передає Reuters.

"Це рішення означає, що НПЗ не може продавати продукцію. Іншими словами, це означає, що НПЗ повинен припинити роботу", - сказав представник митниці.

Ліцензії можуть бути відновлені після того, як єдиний НПЗ Болгарії встановить на складах відповідні митним вимогам вимірювальні прилади для нарахування податків, говориться в повідомленні.

Реклама:

Раніше митниця та Міністерство фінансів попередили Neftochim, що на нього будуть накладені санкції, якщо НПЗ не виконає вимоги митниці до кінця червня.

"Якщо вони виконають вимоги, тобто встановлять вимірювальні прилади і забезпечать зв'язок з інформаційною системою митниці в режимі реального часу, це можна зробити дуже швидко ... протягом двох, максимум трьох місяців", - сказав директор митниці Ваньо Тановила.

НПЗ відмовився від коментарів. Раніше його представники говорили, що установка приладів - складний захід, яке неможливо завершити до кінця року.

Neftochim експортує половину продукції в сусідні з Болгарією країни, також в США і Азію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!