Україна постраждає від дефолту США - Тiгiпко

Середа, 27 липня 2011, 11:16

Прив'язка гривнi до долара i висока частка доларових розрахункiв у зовнiшнiй торгiвлi загрожують Українi серйозними негативними наслiдками у разi, якщо основнi партiї в США не дiйдуть  компромiсу.

Тоді цiй країнi вперше доведеться оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями, вважає вiце-прем'єр-мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо республiканцi i демократи не домовляться, це вплине на Україну: в країнi половина валютних резервiв НБУ сформована в доларах, половина зовнiшньої торгiвлi - в доларах", - сказав вiн журналiстам у Києвi в середу.

"Якщо компромiс не буде знайдено, реакцiя в Українi буде на наступний день: у нас гривня практично прив'язана до долара, дуже для нас може бути погана ситуацiя", - додав вiце-прем'єр, який свого часу очолював найбiльший комерцiйний банк i Нацiональний банк України.

Реклама:

"Але я вiрю, що компромiс буде знайдено", - заявив Тiгiпко.

США необхiдно до 2 серпня законодавчо пiдвищити граничний розмiр держборгу, в iншому випадку iснує велика ймовiрнiсть дефолту.

Знаходження компромiсу з цього питання мiж республiканцями i демократами постiйно вiдкладається, що вже викликало занепокоєння на свiтових фiнансових ринках i серед найбiльших кредиторiв США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!