МВФ закликає США збільшити борговий ліміт

Вівторок, 26 липня 2011, 19:47

Сполучені Штати повинні швидко вирішити проблему з лімітом на позичання грошей, адже наслідки такого протистояння можуть мати довготривалий ефект.

Про заявила керівник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард під час виступу перед Радою з міжнародних відносин у Нью-Йорку, повідомляє "Голос Америки".

За словами Лаґард, американські лідери у Конгресі та президент Обама повинні дійти згоди якомога швидше, і підвищити встановлену межу на позичання, яка сьогодні складає 14,3 трильйона доларів.

Відсутність домовленості у цьому напрямку може призвести до того, що США вже через сім днів ризикують припинити виконувати свої фінансові зобов'язання і змушені будуть оголосити дефолт.

Реклама:

За словами голови МВФ, це дуже серйозний і відповідальний крок, який зачепить не лише США, але й усю світову економіку.

Разом із цим, вона сказала, що поспішне і різке скорочення видатків теж не є виходом з ситуації, адже в такому разі США може накрити нова хвиля безробіття.

Загалом Лаґард воліє все ж залишитися осторонь гострих політичних дебатів у США, які точаться навколо таких питань як скорочення видатків, оподаткування та підвищення ліміту на запозичення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!