У Януковича сподіваються на допомогу Сiнгапуру

Вівторок, 26 липня 2011, 17:45

Україна розглядає розвиток вiдносин iз Сiнгапуром як один з прiоритетних напрямiв зовнiшньої полiтики в Азiатсько-Тихоокеанському регiонi i пiдтверджує готовнiсть до взаємовигiдної спiвпрацi.

Про це заявив радник президента - керiвник Головного управлiння з питань мiжнародних вiдносин Адмiнiстрацiї президента Андрiй Гончарук, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно із повідомленням, на зустрічі у вівторок делегацiя Сiнгапуру на чолi зi спецiальним посланником Тонi Сiддiкi та українська сторона обговорили широке коло питань двостороннього спiвробiтництва.

Особлива увага була придiлена стану виконання домовленостей сторiн, досягнутих пiд час державного вiзиту президента Вiктора Януковича до Сiнгапуру 27-29 березня.

Реклама:

Пiд час зустрiчi було наголошено на необхiдностi послiдовної i системної реалiзацiї досягнутих домовленостей на вищому рiвнi в повному обсязi i в обумовленi термiни.

Зокрема, важливим завданням є початок дiяльностi українсько-сiнгапурської дiлової ради, яка покликана стати практичним механiзмом розвитку спiвпрацi мiж двома країнами.

Також сторони обговорили можливiсть спiльної реалiзацiї перспективних проектiв в Українi.

Зокрема, ішлося про залучення сiнгапурських iнвесторiв до розвитку суднобудiвної галузi та портової iнфраструктури України.

Була пiдтверджена обопiльна зацiкавленiсть у використаннi досвiду та ресурсiв сiнгапурських компанiй у рамках реалiзацiї нацiональних проектiв "Доступне житло" i "LNG-термiнал", а також пiд час пiдготовки та проведення в Українi чемпiонату Європи з футболу 2012 року.

Учасники зустрiчi обговорили перспективнi напрями спiвпрацi сторiн у торговельно-економiчнiй та iнвестицiйнiй галузях, питаннях розвитку двосторонньої нормативно-правової бази.

Вони також погодилися з необхiднiстю активiзацiї спiльних зусиль, спрямованих на змiстовне наповнення вiдносин у всiх сферах з метою досягнення практичних результатiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!