"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінюст найняв шведських юристів, щоб врятувати 4,5 мільйона доларів

Вівторок, 26 липня 2011, 17:27

Міністерство юстиції за результатами тендеру 20 липня замовило у шведської юрфірми Baker&McKenzie Advokatbyra KB юридичні послуги для захисту інтересів України у справі за позовом компанії Remington Worldwide Limited до держави Україна.

Вартість угоди склала 43 тис. доларів, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Згідно із повідомленням, торги проведені за неконкурентною процедурою "у одного учасника".

В обґрунтуванні процедури вказано, що 28 квітня Арбітражний трибунал Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольму виніс арбітражне рішення у справі за позовом компанії Remington Worldwide Limited до держави Україна, згідно з яким Україна має сплатити на користь компанії 4,49 млн. доларів в якості компенсації збитків та річні відсотки на цю суму.

Реклама:

Клопотання про скасування арбітражного рішення або визнання його недійсним може бути подане протягом трьох місяців з дати отримання рішення, тобто - до 28 липня 2011 року.

"Ці обставини підтверджують термінову потребу у закупівлі юридичних послуг", - вказано в обґрунтувальній записці, підписаній заступником міністра юстиції Андрієм Сєдовим.

Крім того, здійснення юридичного аналізу арбітражного рішення може забезпечити тільки шведська юридична фірма або фірма, яка має представництво у Швеції.

Зареєстрована у Гібралтарі Remington Worldwide Limited, яку пов'язують з молдавським бізнесменом В'ячеславом Платоном, звинувачує Україну в тому, що НАЕК "Енергоатом" не виплатила борг за постачання в 1999 році устаткування на Запорізьку АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!