"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці складуть "тіньову карту" України

Вівторок, 26 липня 2011, 16:40

Державна податкова служба складе "Карту тіньового сектору" економіки України, яка буде використовуватися податківцями для запобігання приховування доходів від оподаткування платниками ПДВ і фізичними особами. 

Про це заявив заступник голови ДПСУ Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, документ міститиме, зокрема, перелік підприємств-платників податку на додану вартість, які мінімізують податкові зобов'язання, а також фізичних осіб-недобросовісних платників податків.

"Розроблені нашими фахівцями методи аналізу та прогнозування дозволяють не тільки точно оцінити загальні обсяги тіньової економіки, а й локалізувати її учасників за територіями та видами діяльності. До кінця цього місяця ці карти ляжуть на стіл керівникам усіх територіальних підрозділів ДПСУ і стануть їх настільними книгами із детінізації української економіки", - зазначив Клименко.

Реклама:

Також, за його словами, для кожної адміністративно-територіальної одиниці буде складений "Зріз економічної ситуації".

"Цей документ буде враховувати всі чинники і тенденції в окремому місті чи районі. У тому числі - дисбаланс між сплатою податків та обсягами коштів, що обертаються в економіці. І від керівників на місцях ми будемо вимагати адекватного податкового супроводу бізнесу на своїх територіях", - зазначив заступник голови відомства.

Так, за словами Клименка, "Карта тіньового сектора", на якій позначені підприємства-платники ПДВ, які мінімізують податкові зобов'язання, вже створена.

Нині ведеться робота з формування карти тіньового сектора фізичних осіб-недобросовісних платників податків.

Раніше аналітики ДПСУ заявили, що 10-17% коштів української економіки обертаються "в тіні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!