Хедж-фонд Сороса відмовився від сторонніх інвесторів

Вівторок, 26 липня 2011, 15:12

Хедж-фонд відомого інвестора-мільярдера Джорджа Сороса до кінця 2011 року поверне гроші стороннім інвесторам і сконцентрується на управлінні сімейними активами.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Загалом Soros Fund Management LLC, під управлінням якого перебуває близько 25 млрд. доларів, поверне вкладникам близько 1 млрд. доларів, що буде символізувати завершення кар'єри Сороса, який прославився тим, що в 1992 імовірно заробив 1 млрд. доларів на обвалі фунта стерлінгів до німецької марки.

Головний інвестиційний директор Soros Fund Кіт Андерсон, який обіймає посаду з лютого 2008 року, також незабаром залишить компанію, говориться в листі інвесторам за підписами заступників голови правління фонду, синів Сороса Джонатана і Роберта.

Реклама:

За словами синів Сороса, рішення було схвалене після того, як стало очевидно, що нове американське законодавство, яке розробляється в рамках фінансової реформи, зажадає від фонду, який з 2000 року займається в основному управлінням сімейними активами, зареєструватися в Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) до березня 2012 року, якщо буде продовжувати керувати активами сторонніх інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!