"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Юань оновив рекорд у парі з доларом

Вівторок, 26 липня 2011, 14:50

Юань виріс до нового максимуму до долара у вівторок, після того як центральний банк Китаю встановив рекордно високий довідковий курс слідом за падінням доларового індексу до мінімуму семи тижнів.

Індекс долара, що відображає його динаміку до корзини світових валют, обрушився у вівторок, так як інвесторам довелося шукати притулок на тлі політичної кризи в США навколо боргових проблем, повідомляє Reuters.

"Юань піднявся за рахунок слабкого долара, - сказав дилер одного з банків Китаю в Шанхаї. - І американська валюта, швидше за все, продовжить падіння".

Спотовий курс юаня до кінця торгів вівторка зупинився на позначці 6,4414 юаня за долар після 6,4450 понеділка.

Реклама:

Таким чином, китайська валюта подорожчала на 6 відсотків з моменту відв'язки від курсу долара в червні 2010 року і на 2,3 відсотка з початку 2011 року.

До початку торгів Народний банк Китаю встановив довідковий курс, з якого юань може подорожчати або подешевшати на 0,5 відсотка протягом дня, на рекордно високій позначці 6,4470 юаня.

Але дилери сказали, що темп підвищення юаня може виявитися повільніший очікувань на початку року через порівняно стабільні сировинні ціни на світовому ринку незважаючи на слабкість долара.

Китайські трейдери тепер пророкують, що юань зросте приблизно на 2 відсотки до долара в другій половині 2011 року після такого ж зростання в першому півріччі.

На початку року більшість дилерів очікували, що за весь рік юань додасть близько 5-6 відсотків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!