Думка експерта: Долар не постраждає від дефолту Америки

Вівторок, 26 липня 2011, 14:31

Курс долара до більшості активних світових валют почав у вівторок знижуватися на тлі заяви президента США Барака Обами щодо можливого дефолту країни, які прозвучали напередодні.

На думку старшого аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень Олександра Жолудя, технічний дефолт США не позначиться суттєво на курсі американського долара.

"Мова йде про технічний дефолт. І статус долара як резервної валюти №1 від цього не зміниться. США поки що залишається найнадійнішим з позичальників у світі. Істотних змін не буде", - впевнений експерт.

За його словами, ймовірність дефолту сьогодні уже закладена в курси основних валют відносно долара.

Реклама:

"Це питання не виникло сьогодні, його почали обговорювати ще в травні. Однак, насправді, проблема не така і значна. Вона просто дає негативні сигнали, але навряд чи може призвести до катастрофічних наслідків", - наголошує Жолудь.

Економіст переконаний, що очікувати значних коливань в парі долар-гривня теж не варто.

"Істотних наслідків для долара я не бачу. Безумовно, це удар по авторитету Обами і проблеми всередині США, що може позначитися на зменшенні споживчих настроїв американців", - каже він.

"Певно мірою, від цього можуть потерпати експортоорієнтовані країни, які завозять свою продукцію до Штатів. І тому можливе загальне світове уповільнення, але воно не буде значним", - зазначає Жолудь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: