Хакери отримали секретну інформацію про "Газпром"

Вівторок, 26 липня 2011, 13:54

Хакери із групи Anonymous в Італії зламали сервери місцевої кіберполіції та отримали доступ до файлів, які розкривають дані про діяльність російської газової монополії "Газпром".

Про це повідомляє Reuters.

Кіберзлочинці стверджують, що почнуть публікувати документи, які проливають світло на ділові та політичні переговори Італії з Європою й США, найближчим часом.

Як пишуть італійські ЗМІ, вкрадена хакерами інформація може також стосуватися компаній "Сибнафти", "Атомбудекспорт" і "Діаскан", а також американського нафтового гіганта Exxon Mobil.

Реклама:

Експерти вважають, що атака Anonymous стала помстою за арешти італійських членів групи.

У червні члени групи Anonymous були арештовані в Іспанії. Їх обвинувачували в крадіжці особистих даних користувачів ігрових приставок Sony PlayStation.

Протестуючи проти політики популярних в усьому світі соціальних ресурсів, включаючи Facebook, Twitter і YouTube, які закрили хакерам доступ до своїх сайтів, Anonymous представили свою власну соціальну мережу в середині липня.

Група підозрюється в серії великих кібератак, жертвами яких стали МВФ, а також компанії Google, Sony, Lockheed Martin і Citigroup.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: