Лукашенко скасував пільги на пальне для аграріїв

Вівторок, 26 липня 2011, 12:33

Міністерство економіки Білорусі відповідними постановами скасувало адміністративні заходи, які зобов'язують виробників автомобільного палива та постачальників його аграріям за пільговими цінами.

Зокрема, скасовується постанова, відповідно до якого максимально можливі фіксовані ціни на нафтопродукти з білоруської нафти не повинні перевищувати вільні ціни концерну "Белнефтехим" на аналогічні нафтопродукти з імпортної нафти, передає "Інтерфакс".

Ціна дизпалива і автобензину марок А-76, Нормаль-80 та Аі-92 не повинна була перевищувати 85% ціни концерну, топкового мазуту - 90%.

Крім того, скасовано обмеження щодо величини торгової надбавки в розмірі 7% при оптовій реалізації нафтопродуктів споживачам, віднесених до розряду пріоритетних, і 2% - при роздрібній реалізації.

Реклама:

Також повністю скасовані граничні торговки надбавки, складові 3,5% -6%, що діяли при реалізації дизпалива сільгосппідприємствам та іншим організаціям, які виконували поставки автомобільного палива підприємствам АПК республіки.

Раніше в Білорусі підприємства АПК користувалися пільгами при придбанні автомобільного палива і паливно-мастильних матеріалів і були в списку пріоритетних споживачів.

У той же час в уряді республіки, в концерні "Белнефтехим", а також у керівництві білоруських НПЗ неодноразово зазначали, що такі пільги та соціально адаптовані ціни на нафтопродукти при реалізації на внутрішньому ринку роблять глибоко збитковою білоруську нафтопереробку.

Між тим, ця галузь є структуроутворюючої в білоруській економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!