Японія на відновлення виділить 25 мільярдів доларів

Вівторок, 26 липня 2011, 11:37

Парламент Японії затвердив другий додатковий бюджет на 2011 фінансовий рік, який завершується 31 березня 2012 року.

Рішенням японської влади на відновлення після березневої катастрофи буде спрямовано майже 2 трильйони єн - більше 25 мільярдів доларів, пише видання The Japan Times, передає "Інтерфакс".

З виділеної суми практично 275,4 мільярда єн уряд готовий витратити на відшкодування шкоди потерпілим від ядерної кризи на АЕС "Фукусіма-1", включаючи витрати на спостереження за станом здоров'я жителів префектури Фукусіма.

Також 377,4 мільярда єн забезпечать фінансову підтримку тим, хто вижив після землетрусу, забезпечать кредитування приватних осіб та підприємців, яким необхідно відновлювати свої будинки і бізнес.

Реклама:

Додаткові 800 мільярдів єн мають намір витратити на відновлення інфраструктури.

Японський парламент повинен затвердити ще третій додатковий бюджет на 2011 фінансовий рік, який, за оцінками фахівців, може досягти 10 трильйонів єн.

Тим часом Nikkei повідомляє, що уряд Японії випустить спеціальні держоблігації на 10,5 трильйона єн - 133 мільярди доларів, щоб частково профінансувати відновлення країни.

За оцінками влади, на відновлення в наступні 10 років буде потрібно не менше 23 трильйонів єн, з них в перші п'ять років - 19 трильйонів єн.

Японська влада має намір тимчасово підвищити ряд податків, включаючи податки на доходи фізичних осіб і прибуток компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!