Fitch підтвердив рейтинги Харкова

Понеділок, 25 липня 2011, 17:37 -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги Харкова.

Про це ідеться у повідомленні Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради.

Згідно із повідомленням, довгострокові рейтинги за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті підтверджені на рівні "B", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті - на рівні "B", національний довгостроковий рейтинг - на рівні "AA-(ukr)".

Прогноз за довгостроковими рейтингами міста - "стабільний".

Реклама:

Рейтинги Харкова відображають поліпшення макроекономічних умов, зниження політичних ризиків, достатню ліквідність, а також виконання бюджету міста Харкова в 2010 році з очікуваними поліпшеннями в 2011 році.

Fitch зазначає, що проведення подальших позитивних рейтингових дій залежатиме від підвищення суверенних рейтингів.

Агентство також відзначає, що економіка Харкова відчуває сприятливий вплив тривалого зростання ВВП країни в 2011 році, як прогнозується, на 4,5% на рік.

Економіка міста диверсифікована за галузями і видами послуг та підтримується за рахунок наявності великої кількості компаній. Позитивний вплив на Харків зробило відновлення економіки країни.

Сприятливе макроекономічне середовище позитивно вплинуло на розширення бази оподаткування Харкова і забезпечило зростання операційних доходів на 15,6% в 2010 році.

Fitch очікує помірного поліпшення операційних показників Харкова в 2011 році, чому сприятиме подальше зростання податкових доходів при операційному балансі за 2010 рік на рівні близько 9-10% операційних доходів.

У 2010 році прямий борг міста помірно збільшився. Це було обумовлено залученням банківських пільгових кредитів для оновлення парку автобусів і тролейбусів в рамках проведення в Харкові Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Fitch очікує в 2011 році збільшення прямого боргу міста у зв'язку з реалізацією великих інфраструктурних проектів.

Прямий борг Харкова після передбачуваного збільшення загального боргу залишиться керованим на рівні менше 10% поточних доходів.

Нині довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті перебувають на одному рівні із суверенними рейтингами - на рівні "В".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: