"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нардепи перевищили ліміт польотів майже на два мільйони

Понеділок, 25 липня 2011, 16:18

За перший квартал 2011 року регіонал Сергій Васютін перевищив норму безкоштовних перевезень депутатів на 68 тисяч гривень.

Як йдеться у статті "Української правди", кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 800 гривень на рік, тобто 6 700 гривень на квартал.

У відповідь на запит, поданий на підставі закону "Про доступ до публічної інформації", апарат Верховної Ради надав списки депутатів, які вийшли за ліміти на безкоштовний транспорт протягом першого кварталу 2011 року.

Серед регіоналів на другому місці депутат Дмитро Святаш, який перевищив норму на 37 тисяч гривень. Всього у списку депутатів, які перевищили норму, 70 прізвищ.

Реклама:

У фракції БЮТ найбільше витратив Андрій Сенченко, який перевищив норму на 51 тисячу. На другому місці - Олег Радковський (перевищення на 49 тисяч). Всього у списку - 24 БЮТівці.

У фракції НУНС найбільше перевищення норми користування безкоштовним транспортом у депутата Тараса Стецьківа - 38 тисяч гривень. На другому місці - Петро Ющенко (33 тисячі).

Серед комуністів найбільше перевищення витрати бюджетних коштів у депутата Євгена Царькова - 32 тисячі. На другому місці - Сергій Храпов (24 тисячі гривень). Всього у списку - 11 прізвищ.

У фракції Народної партії Володимира Литвина порушників двоє - Микола Деркач, який перевищив витрати на 18 тисяч гривень і Сергій Гриневецький - 16 тисяч гривень.

У депутатській групі "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова найбільше ліміт перевищили Олександр Бобильов (34 тисячі) та Іван Денькович (24 тисячі).

Загалом за перший квартал перевищили свої ліміти на безкоштовний транспорт 135 депутатів - вони витратили більше, ніж потрібно, на 1 мільйон 800 тисяч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!