Нацбанк ввів куратора до банку Жеваго?

Понеділок, 25 липня 2011, 15:41

Національний банк України з 25 липня встановив щоденний контроль за двома банками із групи найбільших за класифікацією НБУ, які отримали кредити рефінансування.

Про це повідомляє портал "Дело" із посиланням на джерело в Нацбанку.

"Підписані постанови правління НБУ про призначення кураторів в два банки першої групи. Один з них - "Фінанси і кредит", - відзначив чиновник, додавши, що сума рефінансування банку "Фінанси та кредит" становить 6,6 млрд. гривень.

Чиновник не зміг назвати другий банк, в якому регулятор встановив щоденний контроль.

Реклама:

Крім того, за його словами, минулого тижня до НБУ надійшла інформація про завищену оцінку застави, переданої під забезпечення кредиту, одним з двох банків, узятих під контроль.

У банку "Фінанси та Кредит" "Делу" повідомили, що офіційної інформації про введення в банк куратора не мають.

Прес-секретар "Фінанси та кредит" Наталя Нападовська уточнила, що Нацбанком відкрита лінія рефінансування на 7,248 млрд. гривень, при цьому нині заборгованість фінустанови перед НБУ становить 6,52 млрд. гривень.

Рефінансування надану до серпня 2015 року.

Вона також зазначила, що банк погашає кредит НБУ у відповідності із графіком, а іноді погашав і в більших обсягах, ніж це було передбачено.

Як відомо, порядок введення кураторів у банки й порядок їх діяльності регулюється постановою НБУ № 38 від 30 січня 2009 року.

Відповідно до цієї постанови, на куратора покладаються такі повноваження: контроль за проведенням банком різних операцій, ініціювання нарад з керівництвом банку, присутність на зборах акціонерів, засіданнях правління і наглядової ради банку, узгодження пов'язаних з рухом коштів рішень керівництва банку, винос за межі банку копій документів, що свідчать про порушення банком нормативно-правових актів НБУ.

Термін повноважень куратора не може перевищувати 1 року з дня його призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: