Суд видiлив справу Дiденка в окреме провадження

Понеділок, 25 липня 2011, 15:11

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту колишнього першого заступника голови правлiння НАК "Нафтогаз України" Iгоря Дiденка про видiлення в окреме провадження справи стосовно їхнього пiдзахисного.

Таке рiшення суддя Оксана Царевич оголосила на засiданнi в понедiлок, пiсля чого була оголошена двадцятихвилинна перерва, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Пiсля перерви Печерський райсуд продовжить розгляд кримiнальної справи стосовно Анатолiя Макаренка i Тараса Шепiтька.

Стосовно ж розгляду справи Дiденка, то слухання продовжиться пiсля того, як буде автоматично розподiлений суддiвський склад i належним чином оформлені матерiали справи.

Реклама:

Як повiдомлялося, Мiжнародний арбiтражний трибунал у Стокгольмi 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанiї встановлений контрактом штраф у товарнiй формi в розмiрi 1,1 млрд. кубометрів газу.

Служба безпеки України завершила досудове слiдство у кримiнальнiй справi за обвинуваченням посадових осiб НАК "Нафтогаз України" та Державної митної служби в розтратi приналежного компанiї RosUkrEnergo АG природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березнi 2009 року.

За даними СБУ, пiд час слiдства було зiбрано достатньо доказiв, що пiдтверджують провину обвинувачених в iнкримiнованих їм злочинах.

У цiй справi заарештовані Iгор Дiденкко, Анатолій Макаренко i Тарас Шепiтько.

Макаренко був заарештований наприкiнцi червня, Дiденко - у липнi 2010 року.

На початку липня 2011 року Апеляцiйний суд Києва постановив змiнити Макаренку i Шепiтьку запобiжний захiд з утримання пiд вартою на пiдписку про невиїзд.

Водночас, суд вiдмовився звiльнити з-пiд варти Дiденка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: