"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада хоче заборонити парковку в центрі Києва

Понеділок, 25 липня 2011, 14:57

Київська влада має намір заборонити парковку на Хрещатику.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Київради від фракції "Республіка Київ" Олексій Давиденко.

"Гарячі голови в Київраді хочуть заборонити паркування машин на Хрещатику. Перш ніж щось забороняти потрібно запропонувати альтернативу - наземні та підземні паркінги. На центральну вулицю міста щодня приїжджають тисячі городян і гостей столиці, яким ніде залишити авто. Всі двори закриті для в'їзду, паркінги відсутні, місць, обладнаних для короткочасної стоянки, також немає", - зазначив депутат.

За його словами, в усіх столицях Європи автомобілісти можуть припаркуватися в наземному або підземному паркінгу на центральній вулиці або площі мегаполіса.

Реклама:

А короткочасні стоянки обладнані вздовж проїжджої частини на додаткової смузі.

"На Хрещатику такої можливості немає. Свого часу саме через відсутність паркувальних комплексів і присутності евакуаторів киян змусили виїхати на тротуари столиці. Тому щоб прибрати машини з тротуарів, потрібно спочатку побудувати їм місця для паркування "залізних коней", - вважає  Давиденко.

Депутат також нагадав, що в березні 2008 року Київська міська держадміністрація видала розпорядження про заборону парковок на центральній вулиці столиці, проте в лютому 2009 року її скасували.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!