Уряд прорекламував борщовий набір на "Столичному"

Субота, 23 липня 2011, 13:16 -

Уряд заявляє, що ціни на київському оптовому ринку сільгосппродукції "Столичний", який розпочав роботу 15 липня, значно нижчі, ніж в інших закладах торговельної мережі.

"Столичний" введено в експлуатацію згідно із законом "Про оптові ринки сільськогосподарської продукції" та на виконання Державної цільової програми створення оптових ринків агропродукції, підкреслюють в уряді.

В Україні продовжується будівництво таких ринків в п'яти областях: Київській, Львівській, Донецькій, Харківській та Запорізькій.

В Мінагрополітики очікують, що на цих ринках ціни будуть в середньому на 30-35% нижчими від існуючих. 

Реклама:

"Для прикладу порівнюватимемо ціну так званого борщового набору. Цифри надані дирекцією ОРСП "Столичний" та Головним управлінням внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА", - йдеться в повідомленні урядової прес-служби.

Згідно з повідомленням, вартість буряка на "Столичному" становить 1,8 гривні за кг; на інших київських ринках - від 2 до 6 гривень за кг, на ярмарках - від 2 до 5 гривень за кг, в супермаркетах - від 3 до 5 гривень за кг.

Вартість картоплі - 1,7 гривні за кг; на інших ринках - від 5 до 8 гривень кг, на ярмарках - від 3 до 6 гривень кг, в супермаркетах - від 4 до 8 гривень за кг.

Вартість моркви - 3,5 гривні за кг; на інших ринках - від 4 до 8 гривень за кг, на ярмарках - від 3 до 7 гривень за кг, в супермаркетах - від 4 до 9 гривень за кг.

Капусти коштує 0,6 гривні за кг; на інших ринках - від 1 до 4 гривні за кг, на ярмарках й супермаркетах - від 1 до 2,5 гривень за кг.

Вартість помідорів - 2 гривні за кг; на інших ринках та ярмарках - від 5 до 10 гривень за кг, в супермаркетах - від 5,5 до 11 гривні за кг.

Цибулі - 2,7 гривні за кг; на інших ринках - від 3,5 до 7 гривні за кг, на ярмарках - від 3 до 6 гривень за кг, в супермаркетах - від 4 до 7,5 гривень за кг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: