Демократи заблокували зниження дефіциту бюджету CШA

П'ятниця, 22 липня 2011, 20:31

Сенат США заблокував план Республіканської партії зі зниженню дефіциту бюджету США на 5,8 трильйона доларів протягом 10 років.

Про це передає агентство Reuters.

Як повідомляється, підконтрольний демократам Сенат проголосував проти схваленого в республіканській Палаті представників плану, в рамках якого також передбачалося введення в Конституцію поправки, що вимагає збалансованості федерального бюджету.

Відзначимо, що сума в 5,8 трильйона доларів, на яку пропонували скоротити дефіцит бюджету республіканці, значно більша тієї, про яку раніше йшла мова в проекті, запропонованому спільно шістьма сенаторами від обох партій.

Реклама:

При цьому план Великої шістки сенаторів передбачає економію бюджетних коштів у розмірі 3,75 трильйона доларів протягом наступних 10 років.

Нагадаємо, що питання дефіциту бюджету є одним з ключових моментів в переговорах про підвищення стелі держборгу країни, який необхідно збільшити до 2 серпня, коли в уряду США перестане вистачати грошей, щоб платити за своїми зобов'язаннями.

Теоретично, верхня межа запозичень може бути підвищена без компромісу між партіями, для чого Сенатом і Палатою представників має бути схвалений запропонований минулого тижня резервний план.

Проте лідер демократів у Сенаті Гаррі Рейд заявив, що резервний план підвищення стелі держборгу країни не буде розглядатися верхньою палатою, так як він припускає зміну податкового кодексу, для чого Палата представників повинна розробити відповідний законопроект.

Раніше вже повідомлялося, що питання підвищення податків для заможних американців залишається головним протиріччям між адміністрацією США і конгресом в переговорах про стелю держборгу, що продовжуються з середини травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!