"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарських банкірів звинуватили в допомозі податковим ухильникам

П'ятниця, 22 липня 2011, 19:47

Влада США висунула ще трьом банкірам з Швейцарії звинувачення в тому, що вони допомагали американським громадянам ухилятися від сплати податків за допомогою приховування коштів на секретних рахунках.

У числі банкірів, яким пред'явлені звинувачення, опинилися колишній керівник північноамериканського підрозділу Credit Suisse Маркус Уолдер і колишній топ-менеджер Credit Suisse Андреас Бахманн, передає Lenta.ru.

Reuters уточнює, що ще двома обвинуваченими стали колишній менеджер Credit Suisse Сюзанн Мейер і засновник неназваної швейцарської трастової компанії, яка співпрацювала з банком, Йозеф Доріго.

У лютому 2011 року влада США пред'явили аналогічні звинувачення ще чотирьом колишнім і діючим співробітникам Credit Suisse: Марко Адамі, Емануел Агустоні, Мішель Бергантіно і Роджеру Шереру.

Реклама:

Розслідування щодо самого банку, другого за величиною в Швейцарії, було відкрито в середині липня.

Credit Suisse стане другим банком Швейцарії, яки веде судові процеси з владою США.

З 2008 року американська сторона розслідувала діяльність банку UBS, підозрюючи, що організація допомагає клієнтам із США ухилятися від сплати податків за допомогою офшорних рахунків.

У результаті UBS довелося передати Сполученим Штатам дані більш ніж про чотирьох тисячах своїх американських клієнтів і заплатити багатомільйонний штраф.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: