"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче брати з бізнесу по 34 тисячі за відсутність трудових договорів

П'ятниця, 22 липня 2011, 18:23

Державна інспекція України з питань праці у законопроекті, який покликаний легалізувати тіньову зайнятість та заробітні плати, пропонує підвищити штрафи за неукладання трудових договорів.

Про це повідомив голова Державної інспекції України з питань праці - головний державний інспектор з питань праці Андрій Черкасов, передає урядова прес-служба.

"Нині з-поміж країн Європи Україна має найнижчі штрафні санкції за порушення законодавства про працю", - сказав Черкасов.

За його словами, розмір санкції за невиконання норм трудового законодавства становить мінімум 510 гривень і максимум 850 гривень.

Реклама:

"Відповідно до законопроекту буде підвищено відповідальність керівників підприємств за неукладання трудових договорів до 8,6 тисячі гривень за виплату зарплат нижче встановленого законом розміру", - сказав Черкасов.

Він наголосив, що ще більша відповідальність щодо підприємств буде за ухиляння від укладання трудового договору, зокрема, штраф сягатиме 34 тисяч гривень.

Черкасов зазначив, що законопроектом, який розроблений Державною інспекцією з питань праці, планується приведення до міжнародних вимог поняття мінімальна заробітна плата, підвищення мінімальних державних гарантій в оплаті праці та забезпечення диференціації оплати залежно від складності робіт та кваліфікації працівників.

"Цей законопроект ми розробили, і у вересні він буде внесений до Кабінету міністрів, а в подальшому - до Верховної ради", - наголосив Черкасов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: