"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович дозволив Цушку брати штрафи в доларах

П'ятниця, 22 липня 2011, 17:50

Президент Віктор Янукович підписав закон № 3567-VI "Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення правового регулювання у сфері захисту економічної конкуренції".

Відповідно до підписаного Закону суб'єкти господарювання мають право звернутися до Комітету за висновками щодо відповідності їхніх дій положенням статті 151 "Поширення інформації, що вводить в оману" закону "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Законом збільшено максимальний розмір штрафу, який мають право накладати територіальні відділення Комітету.

А саме: з 17 тисяч гривень до 68 тисяч гривень.

Реклама:

Віднині суб'єкти господарювання, що схиляють інших до вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції або сприяють їх вчиненню, нестимуть за це відповідальність.

Відповідно до чинного законодавства такі дії є порушенням, проте відповідальність за їх вчинення не була передбачена.

Крім того, суб'єкти господарювання, що знаходяться за межами України, можуть вносити плату за подання заяв про надання дозволу на узгоджені дії чи концентрацію, не лише в гривні, як це було досі, а і в євро чи доларах.

5 липня 2011 року Верховна рада у другому читанні прийняла відповідний законодавчий акт, внесений Кабінетом міністрів та розроблений АМКУ.

Як відомо, 1 грудня 2010 року Кабінет міністрів схвалив відповідний проект змін до Законів України "Про Антимонопольний комітет України" та "Про захист економічної конкуренції".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!