"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко каже, що криза допоможе боротися за інвестиції

П'ятниця, 22 липня 2011, 16:20 -

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що нестабільність світової економіки дає шанс Україна поборотися за інвестиції.

"Зміна міжнародним агентством Fitch Ratings інвестиційного рейтингу України зі "стабільного" на "позитивний" свідчить про оздоровлення економіки країни та дієвість  реформ", - цитує урядова прес-служба Тігіпка.

На думку Віце-прем'єра, з одного боку, нестабільність світової економіки несе в собі загрозу і для України, з іншого - дає шанс поборотися за інвестиції.

Як відомо, Fitch Ratings змінило рейтинг України на "позитивний".

Реклама:

"Ми повинні навчитися жити відповідно до своїх фінансових можливостей, - вважає Тігіпко. - Але разом з цим потрібно вжити заходів для забезпечення сталого розвитку економіки, енергійно продовжувати розпочаті економічні та соціальні реформи, які допоможуть зробити країну привабливою для інвесторів".

Варто підкреслити, що сукупний державний і гарантований борг України збільшився в червні на 4,1%, або на  2,367 мільярда доларів, - до 60,178 мільярда доларів, що є історичним максимумом для країни.

Як повідомлялося, Міжнародний фонд Блейзера прогнозував обсяг прямих іноземних інвестицій - ПІІ до України в 2011 році у розмірі 7 мільярдів доларів.

У 2010 році з України в економіку інших країн світу було спрямовано 6,871 млрд. долара прямих інвестицій.

Про це повідомили в Державному комітеті статистики.

У тому числі в Кіпр - 6,342 млрд. долара - 92,3% від загального об`єму, у Росію - 194 млн. доларів - 2,8%, в Латвію - 87,9 млн. долара 1,3%.

Прямі інвестиції з України спрямовані в 46 країн світу, в основному на Кіпр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: