МОЗ обіцяє страхову медицину з 2015 року

П'ятниця, 22 липня 2011, 15:47
Загальнодержавне медичне страхування буде введено в Україні у 2015-2016 роках після реформування системи охорони здоров'я.

Так прогноз озвучив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2012-2013 роках ми плануємо прийняти закон про обов'язкове медичне страхування, і вже з 2015-2016 років він почне діяти, але вже на реформованій і зміненій системі охорони здоров'я", - сказав він.

Аніщенко нагадав, що МОЗ планує з 2014 року розпочати реформування всієї системи охорони здоров'я, і ​​повідомив, що відомство вже розробило законопроект про обов'язкове загальнодержавне медичне страхування.

Разом з тим, як заявила раніше в інтерв'ю DT.UA перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, медичне страхування у найближчі роки в Україні впроваджуватися не буде.

Реклама:

За її словами, "є принаймні дві переконливі причини, чому спочатку потрібно розібратися з діючою бюджетною системою, а потім ставити питання про медичне страхування".

Окрім того, експерти попереджають, що система загальнообов'язкового медичного страхування може призвести до різкого конфлікту громадян з установами охорони здоров'я - через низьку якість медичних послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: