Янукович дозволив приватизацію титану

П'ятниця, 22 липня 2011, 14:14

Президент Вiктор Янукович пiдписав закон про скорочення перелiку пiдприємств, що не пiдлягають приватизацiї, згiдно з яким iз перелiку вилучено десять об'єктiв Мiнагропрому та Мiнпромполiтики.

Вiдповiдний закон "Про внесення змiн до закону України "Про перелiк об'єктiв права державної власностi, що не пiдлягають приватизацiї" № 3563-VI пiдписано й оприлюднено на сайтi глави держави у п'ятницю, 22 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з законом, з перелiку об'єктiв держвласностi, що не пiдлягають приватизацiї, вилучаються шiсть об'єктiв Мiнагропрому: державне пiдприємство "Шовкорадгосп "Апостолiвський", "Шовкорадгосп "Криворiзький", "Шовкорадгосп "Шотiвський", Український державний iнститут скла i виробниче об'єднання "Автоскло" i Славутський комбiнат "Будфарфор".

Крiм того, з перелiку об'єктiв держвласностi, що не пiдлягають приватизацiї, вилучаються чотири пiдприємства Мiнпромполiтики, що пiдлягали корпоратизацiї.

Реклама:

Це - Кримське виробниче об'єднання "Титан", Вiльногiрський державний гiрничо-металургiйний комбiнат, Iршанський державний гiрничо-збагачувальний комбiнат i Запорiзький титаномагнiєвий комбінат.

Вiдповiдний закон Верховна рада ухвалила 5 липня.

Законопроект внесли до парламенту 24 червня депутати Сергiй Майборода та Юрiй Каракай фракцiя Партiї регiонiв.

Згiдно з пояснювальною запискою, метою ухвалення закону "є створення умов для залучення приватних iнвестицiй у пiдприємства, подальше збереження яких у державнiй власностi економiчно недоцiльне, що дасть змогу оптимiзувати структуру державного сектора економіки...".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: