У Балоги кажуть, що купили "гуманітарку" за актуальними цінами

П'ятниця, 22 липня 2011, 13:31 -

У Міністерстві надзвичайних ситуацій заявляють, що угоду про закупівлю протигазів та дозиметрів для Японії була укладена за найнижчою на українському ринку ціною.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби МНС.

"Міністерство надзвичайних ситуацій угоду про закупівлю протигазів та дозиметрів уклало з дотриманням усіх норм закону "Про здійснення державних закупівель" та за ціною, яка є найнижчою на українському ринку", - ідеться у повідомленні.

В МНС нагадали, що 11 березня президент указом від року № 284 "Про надання гуманітарної допомоги Японії" визначив надати гуманітарну допомогу постраждалій від землетрусу державі.

Реклама:

"У квітні Японія офіційно звернулася до України з проханням розглянути питання надання гуманітарної допомоги у вигляді протигазів та дозиметрів. МНС опрацювало та погодило через МЗС з Японією номенклатуру та кількість необхідних засобів", - поінформували у прес-службі.

"Зважаючи на досить тривалий процес процедури закупівлі товарів, у квітні МНС розпочало процедуру закупівлі в одного учасника. Був проведений пошук і знайдені потенційні постачальники (виробники) та найнижча цінова пропозиція на ринку України (з метою забезпечення економії бюджетних коштів). Як результат, закупівля дозиметрів здійснюється виключно в безпосереднього виробника цих приладів", - наголошується у повідомленні.

Після повідомлення ЗМІ про завищені закупівельні ціни, МНС провело додаткову перевірку і встановило, що ціни, вказані на сайтах інтернет-магазинів, є застарілими.

"Вказані дозиметри відсутні на складах цих магазинів вже понад півроку. При цьому продавці зазначили, що їм невідомо чи відбудуться найближчі місяці поставки необхідних приладів і за якими цінами вони будуть реалізовуватися", - поінформували в МНС.

"Таким чином, МНС заявляє, що готове розірвати укладені угоди на постачання цих дозиметрів, якщо видання "Наші гроші" знайде постачальника, який запропонує кращу цінову пропозицію", - наголошується у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: