Надра Банк має три тижні для збільшення капіталу

П'ятниця, 22 липня 2011, 09:59

Надра Банк повинен за найближчі три тижні наростити регулятивний капітал приблизно на 1,15 млрд. гривень.

Це необхідно зробити до 12 серпня, коли з кредитної установи буде виведена тимчасова адміністрація, яка пропрацювала вже 2,5 роки - з 10 лютого 2009 року, пише газета "Комерсант-Україна".

В іншому випадку НБУ повинен буде застосувати до банку санкції аж до повторного введення адміністрації.

Згідно з фінансовим звітом фінустанови за другий квартал, оприлюдненим у четвер, її регулятивний на 1 липня склав 2,17 млрд гривень.

Реклама:

Норматив адекватності регулятивного капіталу (Н2) - ключовий банківський показник платоспроможності - склав 6,54% при мінімально допустимих 10%.

"Норматив адекватності капіталу є ключовим показником платоспроможності банку і може стати причиною для введення в нього тимчасової адміністрації", - повідомив колишній тимчасовий адміністратор одного з банків.

У другоиму кварталі Надра Банк збільшив статутний капітал на 3,5 млрд. гривень - власником 89,97% його акцій стала компанія Centragas Holding Дмитра Фірташа.

Однак цього виявилося недостатньо, адже ще в лютому необхідний капітал оцінювався в 7-8,3 млрд. гривень.

У прес-службі Надра Банку виданню повідомили про готовність наростити капітал.

"Нині банк проходить завершальні процедури, які дозволять йому вийти з режиму тимчасової адміністрації не пізніше 12 серпня. До зазначеного терміну банк планує підвищити норматив до необхідного за рахунок нарощування субординованого боргу та погашення низки великих кредитів", - сказали у прес-службі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: