Єна дешевшає до всіх основних валют

П'ятниця, 22 липня 2011, 09:45

Курс єни знижується вранці у п'ятницю щодо всіх 16 основних світових валют.

Схвалення самітом Євросоюзу в четвер нового пакета заходів із боротьби з борговою кризою регіону збільшило апетит до ризику в інвесторів і, відповідно, скоротило їх інтерес до валют "тихої гавані", повідомляє агентство Bloomberg.

Водночас, курс євро в парі з доларом до 8:54 упав до 1,4392 долара з 1,4425 долара за євро за підсумками торгів у четвер після того, як раніше в ході торгів у п'ятницю долар просідав до позначки 1,4439 долара за євро - мінімуму з 6 липня.

Падіння курсу долара до євро з початку тижня становить близько 1,6%.

Реклама:

Єна в парі з доларом опустилася до 78,603 єни з 78,3 єни за долар за підсумками минулої сесії.

Зниження вартості єни щодо долара з початку тижня досягло близько 0,7%.

Вартість євро відносно японської нацвалюти становить 113,12 єни в порівнянні з 112,95 єни за євро напередодні.

Раніше в ході торгів у п'ятницю єна опускалася до позначки 113,29 єни за євро - мінімуму з 11 липня.

На саміті ЄС у четвер був схвалений новий пакет допомоги Греції обсягом 109 млрд євро, який буде підтриманий також приватними кредиторами, які погодилися піти на обмін приналежних їм облігацій на папери з більш тривалими строками погашення.

Рішення саміту ЄС, які дозволять полегшити борговий тягар Греції, а також Португалії та Ірландії, покликані зупинити поширення боргової кризи в Європі.

Схема підтримки Греції буде функціонувати таким чином: Європейський фонд і МВФ нададуть Афінам близько 109 млрд. євро протягом наступних трьох років усього під 3,5% річних.

За словами старшого економіста ICAP Australia Ltd. Адама Карра, європейські лідери "могли б бути більш агресивними; на деякі питання ще належить відповісти, але нині вони зробили достатньо, щоб захистити ринок".

"Можливо, ми побачимо подальше падіння курсу єни", - відзначає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: