МТС запропонувала 500 мільйонів за держчастку в білоруському СП

Четвер, 21 липня 2011, 19:02

Російський оператор стільникового зв'язку "МТС" запропонував викупити за 400-500 мільйонів доларів частку Білорусі в розмірі 51% в спільному підприємстві мобільного зв'язку.

Про це повідомив глава білоруського держкомітету по майну Григорій Кузнєцов, уточнивши, що Мінськ наполягає на своїй колишній оцінці пакета - близько мільярда доларів, передає Reuters.

"МТС", яка володіє 49% в СП з Білоруссю і не консолідує показники білоруського ринку, неодноразово говорила, що зацікавлена ​​в придбанні контрольного пакету, однак так і не змогла домовитися з білоруським урядом про ціну.

"Російський "МТС" пропонує нам заплатити за держчастку 400-500 мільйонів доларів. Була проведена оцінка, ми сказали, що наш пакет коштує 960-970 мільйонів доларів", - сказав Кузнєцов.

Реклама:

У свою чергу представник "МТС" відмовився від коментарів.

Визначивши вартість свого пакета в районі мільярда доларів, білоруські власті раніше погрожували виставити належну їм частку в СП на міжнародні торги.

У відповідь "МТС" заявила, що може наслідувати приклад білоруської влади і продати свої 49% "за порівнянною ціною".

СП "МТС" лідирує на білоруському ринку стільникового зв'язку, маючи близько 5 мільйонів абонентів.

Зіткнувшись з гострим дефіцитом валюти на тлі рекордного негативного торгового сальдо, білоруська влада останнім часом заговорила про плани продажу держвласності, пропонуючи зокрема продаж частини 50-процентного пакета в газотранспортному монополісті "Белтрансгаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!