"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС не виключає вибіркового дефолту Греції

Четвер, 21 липня 2011, 15:25

Можливість вибіркового дефолту Греції не можна виключати, проте необхідно зробити все можливе, щоб цього уникнути.

При цьому за підсумками саміту лідерів ЄС має бути вироблено "комплексне рішення".

Про це заявив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер, повідомляє Reuters.

"Ми не можемо виключати таку можливість вибіркового дефолту, але має бути зроблено все можливе, щоб уникнути такого розвитку подій", - сказав Жан-Клод Юнкер перед початком засідання лідерів 17 країн Євросоюзу.

Реклама:

Слідом за коментарями Юнкера джерела в урядових та фінансових колах Німеччини повідомили, що Європейський Центробанк візьме "вибірковий дефолт" Греції як частину рішення боргових проблем країни.

Щодо вирішення проблеми боргової кризи Греції, голова Єврогрупи заявив, що в ході засідання має бути вироблено "комплексне рішення", а вся супутня технічна робота може бути виконана пізніше.

"Ми повинні сформулювати комплексне рішення з питання Греції сьогодні, а супутня технічна робота повинна буде пророблена Єврогрупою після саміту таким чином, щоб нам не потрібно було зустрічатися кожні два тижні і додавати до спільного рішення нові елементи", - заявив Юнкер.

Після коментарів голови Єврогрупи, що об'єднує міністрів фінансів ЄС, євро в парі з доларом знизилася до мінімуму торгів четверга на позначці 1,4144 долара.  До 13.10 за Києвом пара євро / долар торгувалася по 1,4161 долара, що на 0,44% нижче початку торгів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!