Діденко знову попроситься на волю

Четвер, 21 липня 2011, 14:41

Захист екс-заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка має намір знову клопотати про зміну йому запобіжного заходу.

Про це заявив адвокат екс-чиновника Ігор Степанов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Діденко неодноразово в судовому засіданні заявляв, що нікуди за кордон він їхати не збирається і він збирається захищати своє добре ім'я від тих звинувачень, які звучать на його адресу. Він готовий здати суду до закінчення судового розгляду його справи всі свої паспорти", - сказав він.

Адвокат зазначив, що його підзахисний обіцяв суду бездоганну процесуальну поведінку і за нього перед судом просили навіть народні депутати, Герої України.

Реклама:

"Нині, коли вже почався судовий процес, якимось чином уникати його (процесу) - це повна маячня", - зазначив адвокат.

Степанов зазначив, що раніше суд не задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу для Діденка за "абсолютно надуманими підставами".

"Це питання до суду, який вирішив, що три неповнолітніх дитини - це не є причина (для зміни запобіжного заходу)", - сказав він.

Адвокат вважає логічним оголошення перерви в судовому засіданні до 25 липня: "В обвинувальному висновку були деякі недоліки, там були не всі сторінки. Неможливо замінити сторінки, тому що це вже новий обвинувальний висновок".

Степанов додав, що Кримінально-процесуальний кодекс відводить три доби на ознайомлення з обвинувальним висновком.

Адвокат вважає, що наступне судове засідання почнеться з читання обвинувального висновку, в якому, за його словами, близько 300 сторінок.

Як відомо, раніше Апеляційний суд міста Києва відмовив захисту Діденка у зміні йому запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!