"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch запустить рейтинги стійкості фінансових організацій

Четвер, 21 липня 2011, 13:52

Рейтингове агентство Fitch Ratings створило нову групу рейтингів стійкості фінансових організацій по всьому світу, що дозволяють оцінити самостійну кредитоспроможність таких установ.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Fitch.

Згідно із повідомленням, рейтинги стійкості присвоюються за вже знайомою користувачам довгостроковою рейтинговою шкалою, яка містить 19 рівнів, але при цьому будуть використовуватися рядкові, а не великі літери (наприклад "aaa", "aa+" і тощо).

Рейтинги стійкості будуть доступні на сайті Fitch, базах даних і розсилках даних Fitch, а також згадуватися у відповідних рейтингових коментарях і аналітичних звітах.

Реклама:

Fitch підкреслює, що нововведення не є фундаментальною зміною підходу агентства до рейтингів банків і не є зміною думки Fitch щодо кредитоспроможності рейтингованих емітентів.

"Довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) залишиться головним рейтингом для фінансових організацій, і цей рейтинг буде обумовлюватися рейтингом стійкості і рейтингом підтримки відповідного емітента. Рейтинги стійкості відображають ті ж ключові ризики, як і використовувані раніше індивідуальні рейтинги, проте матимуть більше рівнів і більше знайому рейтингову шкалу", - говориться в прес-релізі.

Нова система замінить шкалу давно відомих індивідуальних рейтингів фінансової стійкості (BSFR), які присвоювалися за окремою шкалою від "A" до "E".

Обидві системи будуть існувати паралельно до 31 грудня 2011 року, після чого всі індивідуальні рейтинги будуть відкликані.

Fitch буде надавати рейтинги стійкості тільки у випадках, коли вважатиме це за доцільне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: