Крим пропонує росiйському банку профінансувати інфраструктуру

Четвер, 21 липня 2011, 11:19

Кримський уряд пропонує російському Внєшекономбанку взяти участь у реалiзацiї проекту реконструкції Міжнародного аеропорту "Сімферополь" i будiвництвi нової автодороги, що сполучає столицю автономiї i Пiвденний берег Криму.

Про це повiдомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на ГУ iнформацiйної полiтики Ради мiнiстрiв автономії.

Питання можливої участi росiйських iнвесторiв у розвитку транспортної iнфраструктури пiвострова обговорювалося пiд час зустрiчi першого заступника голови Ради мiнiстрiв Криму Павла Бурлакова з директором Центру державно-приватного партнерства Банку розвитку та зовнiшньоекономiчної дiяльностi (Внєшекономбанк) РФ Олександром Баженовим в середу у Сiмферополi.

"Реконструкцiя аеропорту "Сiмферополь" включена до низки прiоритетних проектiв кримського уряду Василя Джарти у сферi транспортного комплексу, таких як розвиток повiтряного сполучення, будiвництво автодорiг, морських портiв для великогабаритних мiжнародних суден, створення яхтових марин", - цитує слова Бурлакова управлiння.

Реклама:

Вiн також зазначив, що побудова єдиної вертикалi влади в країнi та регiонi, удосконалення законодавства, зокрема ухвалення нового закону про землю стали базою для реалiзацiї великих iнвестицiйних проектiв, зокрема у транспортнiй сферi.

На думку Бурлакова, розвиток головного аеропорту Криму нерозривно пов'язаний із розвитком всiєї республiки.

За його словами, пiдйом кримської економiки надав можливiсть у 2011 роцi вiдкрити 14 нових рейсiв із країнами ближнього i далекого зарубiжжя.

"Наша мета - вивести пiдприємство на новий рiвень, повернути рiвень пасажиропотоку до того рiвня, що був у радянськi роки", - додав вiн.

Перший вiце-прем'єр кримського уряду також ознайомив представникiв уповноваженого з проектом будiвництва автомобiльної дороги Гвардiйське - Глибокий Яр - Ялта, iнiцiатором якого є Радмiн автономiї.

Передбачувана протяжнiсть дороги - 93 км, вона з'єднає великий транспортний вузол у районi селища Гвардiйське (об'єднує напрямки на Київ i Москву) безпосередньо з ПБК.

Бурлаков наголосив, що будiвництво дороги "розвантажить" Сiмферополь, вона стане найкоротшим шляхом на ПБК, значно скоротить час руху до Ялти, надасть можливiсть сертифiкувати курорти Великої Ялти за свiтовими стандартами.

Як повiдомив учасникам зустрiчi голова Республiканського комiтету Криму з транспорту i зв'язку Микола Черевков, наразi Служба автомобiльних дорiг у Криму розробляє технiко-економiчне обґрунтування будiвництва.

За його словами, орiєнтовна вартiсть проекту становитиме близько 1,595 млрд. доларів.

Як повiдомляє ГУ iнформполiтики, Баженов висловив зацiкавленiсть у реалiзацiї проектiв з реконструкцiї аеропорту "Сiмферополь" i будiвництвi автомобiльної дороги Гвардiйське - Глибокий Яр - Ялта.

"Ми налаштованi на конструктивну спiвпрацю з урядом Криму щодо реалiзацiї iнфраструктурних проектiв на довгостроковiй основi", - запевнив вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!