"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Волзі "шиють" півмільйонний хабар

Четвер, 21 липня 2011, 11:01

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги за підозрою в одержанні 0,5 млн. доларів хабара.

Про це заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора Ренат Кузьмін, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, справа порушена за частиною 3 статті 368 (одержання хабара в особливо великому обсязі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу.

Підозрюваний вимагав зазначену суму за скасування рішення Держфінпослуг про введення тимчасової адміністрації в одній з кредитних спілок.

Реклама:

Крім того, у цій справі проходять ще троє представників комісії.

При цьому Кузьмін не повідомив дату порушення справи.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 20 липня заарештував Волгу до 20 вересня.

19 липня Генеральна прокуратура і Служба безпеки України затримали його за підозрою в корупції.

За словами начальника відділу зв'язків з державними органами, громадськістю та протоколу Держфінпослуг Володимира Шевченка, раніше були затримані директор департаменту юридичного забезпечення Євген Гантимуров і колишній помічник голови комісії Олег Чернушенко.

3 лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ комісії Віктора Адамовича за підозрою в спробі одержання хабара.

У липні 2010 року кредитна спілка "Перше кредитне товариство" обвинувачувала Держфінпослуг у корупції та рейдерських діях при введенні тимчасової адміністрації до спілки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: