"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" кажуть, що фінансово "збалансовані"

Четвер, 21 липня 2011, 10:08

У НАК "Нафтогаз України" запевняють, що нині компанія є фінансово збалансованою.

Про це йдеться у коментарі Управління зі зв'язків із громадськістю "Нафтогазу" щодо залучення компанією кредитних коштів.

У коментарі зазначається, що фінансовий план НАКу на 2011 рік передбачає можливість залучення кредитних коштів для закупівлі природного газу у весняно-літній період у сумі близько 3 млрд. гривень.

У липні "Нафтогаз" планує отримати кредит у ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на суму 625 млн. гривень для фінансування закупівлі природного газу.

Реклама:

Разом з тим, компанія наголошує, що "залучення кредитних коштів відбувається в рамках виконання міжнародних контрактів на закупівлю природного газу та підготовки до опалювального сезону 2011-2012 років".

"Природний газ, що закуповується компанією у міжопалювальний період, накопичується у підземних сховищах газу з метою подальшої реалізації у холодну пору року. Такий технічний процес убезпечує компанію від ризиків дефіциту енергоресурсу у пікові періоди споживання", - сказано у повідомленні.

"Подібні кредити не призводять до погіршення фінансового стану компанії, оскільки є забезпеченими товаром, ціна на який зростає", - наголошується в ньому.

"Нафтогаз" інформує, що станом на 18 липня з початку періоду закачки (15 квітня) компанія закачала у підземні сховища близько 7 млрд куб.м. природного газу; загалом на цю дату у сховищах накопичено 16,9 млрд. кубометрів енергоресурсу.

"На сьогоднішній день НАК "Нафтогаз України" є фінансово збалансованою компанією", - запевняє НАК.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!