"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керуючі компанії зберігають мільярди в "кеші"

Четвер, 21 липня 2011, 10:02

З середини червня керуючі фондом Джорджа Сороса Quantum Endowment Fund , активи якого оцінюються у 25,5 млрд. доларів, тримають 75% в кеші, очікуючи більш прийнятних можливостей для інвестицій.

Місяць тому керуючий фондом Кіт Андерсон дав розпорядження портфельним менеджерам відійти від торгів, після того як з початку року фонд втратив більше 6%, повідомляє портал "Дело".

Відходу від активної торгівлі віддали перевагу і в Moore Capital Management (активи - 15 млрд. доларів).

Керуючий і засновник цього хедж-фонду Луї Бекон вважає за краще урізати ризики флагманського фонду Moore Global після втрати 6% з початку року до 30 червня.

Реклама:

За даними ЗМІ, всі збитки припали на травень і червень.

Поряд з фондом Сороса і Moore Capital Management, багато хедж-фондів скоротили інвестиції в акції, облігації та валюту через невизначену глобальну картину - від боргової кризи Європи до китайської боротьби з інфляцією і дебатів щодо стелі держборгу США.

Приблизно 18% розподіляють активи, включаючи хедж-фонди, надають перевагуь готівці - це максимально високий показник за рік, враховуючи, що в травні він становив лише 6%, за даними Bank of America.

Навіть Джордж Сорос, який заробив 1 млрд. доларів на ставці проти британського фунта, спантеличений.

"Я знаходжу нинішню ситуацію набагато більш незрозумілою і набагато менш передбачуваною, ніж на початку фінансової кризи. Ринки нестабільні. Немає ні негайного колапсу, ні негайного вирішення ", - заявив раніше Сорос.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!