"Укрзалізниця" витратить два мільярди доларів на локомотиви

Четвер, 21 липня 2011, 09:51

"Укрзалізниця" законтрактувала найбільший за свою історію обсяг електровозів.

Держадміністрація у середу підписала меморандум з "Луганськтепловозом" і грузинським "Електровозостроітелем", зарезервувавши будівництво до 2016 року 292 і 141 одиниць техніки відповідно, пише газета "Комерсант-Україна".

Контракти оцінюються в загальну суму не менш як 2,1 млрд. доларів.

Поки це лише резервування потужностей заводів, але сторони планують підписати контракти до вересня.

Реклама:

"Зараз на локомотиви великий попит з боку "Російських залізниць", тому ми постаралися зарезервувати потужності", - говорять в прес-службі адміністрації.

Про необхідність оновити парк тягового складу в УЗ говорили давно, але підтримку уряду в цьому питанні адміністрація отримала тільки зараз.

Найближчим часом має бути затверджена постанова Кабміну, яка дозволить УЗ розміщувати на заводах довгострокові замовлення на виготовлення тягового складу.

"Після прийняття постанови у нас будуть фіксуватися певні кошти на закупівлю локомотивів при формуванні річного бюджету", - говорять в прес-службі УЗ.

УЗ має намір закупити електровози постійного струму "2ЕЛ4" виробництва "Луганськтепловозу" і "ВЛ11М6" виробництва "Електровозостроітеля".

"Заміна застарілого парку вантажних електровозів неминуча, адже локомотиву "ВЛ8", який є базовим для нас, вже більше 50 років", - цитує прес-служба першого заступника гендиректора адміністрації Миколи Сергієнко.

Щоправда, поки в УЗ не знайшли фінансування для проекту, відзначає видання.

В адміністрації уточнили, що ведуть переговори зі Сбербанком Росії, Внєшекономбанком, ВТБ Банком і Ощадбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!