"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Україна вийде на 4,7% ВВП в кінці 2011 року

Середа, 20 липня 2011, 16:50

Відкриваючи засідання уряду прем'єр Микола Азаров заявив, що в січні-червні зростання ВВП становило 4,4%.

"Ми оцінюємо, що зростання ВВП у другому кварталі сповільнився до 3,5% з 5,2% у першому", - прокоментувала прогноз уряду головний економіст Dragon Capital Олена Білан.

"Уповільнення відбулося в основному за рахунок того, що в другому кварталі 2010 року зростання економіки помітно прискорився на тлі різкого поліпшення зовнішньої кон'юнктури", - продовжила вона.

За словами, експерта, попит на зовнішніх ринках залишиться основним локомотивом зростання української економіки.

Реклама:

"Зовнішній попит залишиться основним локомотивом зростання української економіки в 2011-2012 роках, але його роль дещо зменшиться за рахунок активного відновлення внутрішнього попиту, як споживчого, так і інвестиційного", - додала Білан.

В той же час, на її думку, уповільнення темпів відновлення світової економіки стримуватиме зростання виробництва українських експортно-орієнтованих галузей, і промислового виробництва в цілому.

Однак, вважає Білан, динамічний розвиток секторів, орієнтованих на внутрішній ринок - роздрібна торгівля, будівництво, надання послуг населенню - підтримає економічну активність.

"Завдяки цьому і більш низькій базі порівняння, темпи зростання ВВП в третьому і четвертому кварталах 2011 року знову прискоряться до 4,5-5%, що дозволить вийти на 4,5% -4,7% зростання за результатами року", - прогнозує експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!