"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр охорони здоров'я не боїться за свою голову

Середа, 20 липня 2011, 15:26

Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко визнає брак препаратів для хворих на гемофілію.

"Якщо говорити про препарати для лікування гемофілії, правий прем'єр-міністр - дійсно, їх недостатньо", - сказав він журналістам у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-України".

За словами Аніщенка, МОЗ проводив два тендери для закупівлі необхідних ліків, але вартість деяких препаратів була вища, ніж у 2010 році, і їх не купили.

За його словами, буде проведений ще один тендер, препарати закуплять навіть за завищеною ціною, ця процедура займе 25-30 днів.

Аніщенко заявив, що не боїться втратити свою посаду, а боїться за долю міністерства.

"Мені страшно за доручену мені справу, а за свою долю мені не страшно. Багато у нас було завалів, і їх потрібно розгрібати, в тому числі, і щодо забезпечення медикаментами", - сказав він.

Як відомо, раніше прем'єр Микола Азаров доручив Аніщенку розібратися з ситуацією навколо ліків від гемофілії, про яку повідомляли ЗМІ.

"Уряд не може проходити мимо таких повідомлень ЗМІ. Якщо це правда - повідривати голови тим, хто це допустив, Олександр Володимирович. Інакше своєю головою поплатитеся. Я вам даю місяць на це, якщо це правда", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: