Балога купив "гуманітарку" для Японії на 20% вище ринку

Середа, 20 липня 2011, 15:23

Міністерство надзвичайних ситуацій за результатами тендерів 15 липня уклало низку угод на закупівлю 1 тисячі протигазів і 2 тисяч дозиметрів загальною вартістю 5,64 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", інформують "Наші гроші".

У ТОВ "Промислові засоби індивідуального захисту" було закуплено тисячу протигазів УЗС ВК у комплекті із запасною протигазовою коробкою за ціною 1053,3 гривні за штуку.

ПП "НВПП "Спаринг-Віст Центр" продасть МНС тисячу дозиметрів-радіометрів МКС-05 "Терра" по 2040 гривень, які через інтернет можна придбати за 1750 гривень та тисячу індивідуальних дозиметрів ДКГ-21 Ekotest Card по 2550 гривень, які в мережі коштують за 1930 гривень за штуку.

Реклама:

Усі закупівлі здійснено за неконкурентною процедурою "в одного учасника".

Така процедура торгів обрана у зв'язку з указом президента від 11 березня 2011 року №284 "Про надання гуманітарної допомоги Японії".

"У зв'язку із стислим терміном виконання зазначеного указу президента здійснити оперативну закупівлю вантажу гуманітарної допомоги можливо тільки шляхом закупівлі із застосуванням процедури закупівлі в одного учасника", - вказано в обґрунтуванні процедури торгів.

ТОВ "Промислові засоби індивідуального захисту" засновано киянами Андрієм Гомоляком, Ігорем Голенком та Дмитром Оліним.

Гендиректором та засновником ПП "НВПП "Спаринг-Віст Центр" є львів'янин Ростислав Смук.

Оголошення про проведення закупівлі було опубліковане в травні, в той час, як аварія на АЕС "Фукусіма-1" в Японії сталася 11 березня.

У листопаді 2010 року міністром надзвичайних ситуацій призначено Віктора Балогу, який до того працював керівником Секретаріату президента Віктора Ющенком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: