"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський газ за квартал подорожчав на 19%

Середа, 20 липня 2011, 14:14

Ціна імпортованого в Україну російського природного газу в третьому кварталі зросте на 19,2% - з 297 доларів до 354 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Водночас, він зазначив, що ця цифра є розрахунковою ціною, а остаточна залежить від якості та калорійності природного газу.

Він також не виключив, що в ході візиту президента РФ Дмитра Медведєва в Україну 30-31 липня сторони будуть також обговорювати газові питання.

Реклама:

Як повідомлялося, при перегляді граничних цін на природний газ для промислових споживачів з третього кварталу Національна комісія регулювання електроенергетики в кінці червня взяла за основу прогноз НАК "Нафтогаз України" за ціною імпортного природного газу в розмірі 355-357 доларів за тисячу кубометрів.

У січні 2011 року держхолдинг імпортував газ на суму 1,4 млрд. доларів, у лютому - 1,6 млрд. доларів, у березні - 1,25 млрд. доларів, у квітні - 948 млн. доларів, у травні - 950 млн. доларів, у червні - 860 млн. доларів.

Ціна природного газу в другому кварталі 2011 року становила близько 297 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!